Què fem? L’any 2020 havíem de celebrar el XXè aniversari. Vam començat el curs amb el poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, amb el Grup Amics del Teatre d’Ullastrell GATU. I al febrer vam fer un stage de cap de setmana coral.

Però la pandèmia ens va desbaratar la celebració. Haviem de fer un intercanvi coral a Madrid per al maig (teníem bitllets i hotel reservats) i el Concert de celebració del XXè aniversari, a finals de juny, amb cançons dels musicals que més ens agraden i la missa jazz de Bob Chilcott, amb trio de jazz. No va ser possible. Celebrarem aquests vint anys quan puguem.

Tot i els entrebancs, amb l’empenta de la nostra directora, Mercè Pérez, vam estar treballant a casa la cançó « OVER THE RAINBOW », amb l’elaboració d’un vídeo que conjunta totes les veus.  I vam seguim assajant telemàticament fins a final del curs. Aquest juny de 2021 hem reprès els assajos. I ara, al setembre, tornem a engegar.

D’on venim? L’any 2000 un grup de pares i mares de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa van decidir formar una coral per a donar ales a les seves inquietuds musicals.La coral va començar les seves activitats gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del Conservatori i sota la direcció musical i lideratge d’en Miquel Garcia-Clapé, professor d’aquest centre.

Tot i el seu caràcter eminentment amateur, el nivell del cor ha anat en augment, i mentre els fills van assolint els ensenyaments musicals, els pares i mares han anat trobant el gust per cantar cada vegada millor, fins a poder abordar obres del repertori coral interpretades amb tant de rigor com d’il·lusió. En els darrers anys s’hi han anat afegint cantaires, exalumnes i amics del conservatori, i sempre estem oberts a noves incorporacions.

Per a la celebració del desè aniversari vam decidir posar al dia el nostre nom i imatge, presentant-nos a partir d’aquell curs com a 4:veus.cor – pares i mares del Conservatori de Terrassa. Per a aquella ocasió tan especial, vam preparar un concert amb diversos temes de musicals, amb la col·laboració de professors del Conservatori, reconeguts jazzmen de la ciutat i alumnes del centre, que a la vegada eren fills de cantaires. 4:veus.cor col·labora habitualment amb entitats terrassenques i ha ofert concerts en diverses poblacions del nostre país.

L’any 2106, Miquel Garcia-Clapé va manifestar el seu desig de deixar la direcció de 4:veus.cor després de 16 anys d’una excel·lent i incansable tasca de lideratge. Des de setembre de 2016 a juny de 2017, POL PASTOR en va ser el director, amb la realització de dos programes: « Per Musicam Sacram » i « Cor de Cantautor« , i una col·laboració amb la Banda de Terrassa.  Al setembre de 2017, PEP FALCÓ se’n va fer càrrec. Dels dos darrers cursos destaquem:
– el concert « Va de cançons« , a la Seu d’Ègara, amb una selecció de madrigals i cançons catalanes
– la interpretació a Flix -amb l’Orfeó de Flix- del « Te Deum, de Mozart« , amb acompanyament d’orquestra de corda
– les col·laboracions amb els tallers de musicals i d’òpera del Conservatori: « Mar i Cel » i « La Flauta Màgica« , a l’Auditori Municipal de Terrassa.

La Mercè Pérez és la nostra directora.

VadecançonsCorCantautor2per-musicam