Què fem? L’any 2020 havíem de celebrar el XXè aniversari. Vam començar el curs amb el poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, amb el Grup Amics del Teatre d’Ullastrell GATU. I al febrer vam fer un stage de cap de setmana coral.

Però la pandèmia ens va desbaratar la celebració. Haviem de fer un intercanvi coral a Madrid per al maig (teníem bitllets i hotel reservats) i el Concert de celebració del XXè aniversari, a finals de juny, amb cançons dels musicals que més ens agraden i la missa jazz de Bob Chilcott, amb trio de jazz.  No obstant això, la nostra directora, Mercè Pérez, ens va animar a treballar i enregistrar a casa la cançó “OVER THE RAINBOW”.  El resultat va ser un video amb totes les veus, editat per en Dani Garcia i l’Elisabet Garcia.

D’on venim? L’any 2000 un grup de pares i mares de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa van decidir formar una coral per a donar ales a les seves inquietuds musicals.La coral va començar les seves activitats gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del Conservatori i sota la direcció musical i lideratge d’en Miquel Garcia-Clapé, professor d’aquest centre.

Tot i el seu caràcter eminentment amateur, el nivell del cor ha anat en augment, i mentre els fills van assolint els ensenyaments musicals, els pares i mares han anat trobant el gust per cantar cada vegada millor, fins a poder abordar obres del repertori coral interpretades amb tant de rigor com d’il·lusió. En els darrers anys s’hi han anat afegint cantaires, exalumnes i amics del conservatori, i sempre estem oberts a noves incorporacions.

Per a la celebració del desè aniversari vam decidir posar al dia el nostre nom i imatge, presentant-nos a partir d’aquell curs com a 4:veus.cor – pares i mares del Conservatori de Terrassa. Al llarg d’aquests 22 anys,  hem col·laborat amb entitats terrassenques i hem ofert concerts en diverses poblacions del nostre país.

L’any 2016, en MIQUEL GARCIA-CLAPÉ va manifestar el seu desig de deixar la direcció de 4:veus.cor, després de 16 anys d’una excel·lent i incansable tasca de lideratge. El curs 2016-17, en POL PASTOR va ser el nostre director, amb la realització de dos programes: “Per Musicam Sacram” i “Cor de Cantautor“, i una col·laboració amb la Banda de Terrassa.  Al setembre de 2017, PEP FALCÓ se’n va fer càrrec, amb la realització del concert “Va de cançons“, a la Seu d’Ègara, (selecció de madrigals i cançons catalanes), la interpretació a Flix -amb l’Orfeó de Flix- del “Te Deum, de Mozart“, amb acompanyament d’orquestra de corda, i col·laboració amb els tallers de musicals i d’òpera del Conservatori: “Mar i Cel” i “La Flauta Màgica“, a l’Auditori Municipal de Terrassa.

Aquest curs 2021-22, hem fet el concert “Jazz & Rithm“, i hem seguit col·laborant amb el taller d’òpera, interpretant dues peces corals de El rapte del Serrall“.

La Mercè Pérez és la nostra directora des del setembre de 2019.

VadecançonsCorCantautor2per-musicam