Què fem? Aquest any 2020 celebrem el XXè aniversari. I hem començat el curs amb el poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, amb el Grup Amics del Teatre d’Ullastrell GATU.   I aquest febrer hem fet un stage de cap de setmana coral. 

Però la pandèmia ens ha desbaratat la celebració. Ja teniem lligat realitzar un intercanvi coral a Madrid per al maig, i el Concert de celebració del XXè aniversari, a finals de juny, amb cançons dels musicals que més ens agraden i la missa jazz de Bob Chilcott, amb trio de jazz.

Celebrarem aquests vint anys quan sigui possible i, amb l’empenta de la nostra directora, Mercè Pérez, hem treballat a casa la cançó « OVER THE RAINBOW », amb l’elaboració d’un vídeo que conjunta totes les veus.  I seguim assajant a casa, amb nous sistemes, esperant que un dia podrem fer-ho un al costat de l’altre.

D’on venim? L’any 2000 un grup de pares i mares de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa van decidir formar una coral per a donar ales a les seves inquietuds musicals.La coral va començar les seves activitats gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del Conservatori i sota la direcció musical i lideratge d’en Miquel Garcia-Clapé, professor d’aquest centre.

Tot i el seu caràcter eminentment amateur, el nivell del cor ha anat en augment, i mentre els fills van assolint els ensenyaments musicals, els pares i mares han anat trobant el gust per cantar cada vegada millor, fins a poder abordar obres del repertori coral interpretades amb tant de rigor com d’il·lusió. En els darrers anys s’hi han anat afegint cantaires, exalumnes i amics del conservatori, i sempre estem oberts a noves incorporacions.

Per a la celebració del desè aniversari vam decidir posar al dia el nostre nom i imatge, presentant-nos a partir d’aquell curs com a 4:veus.cor – pares i mares del Conservatori de Terrassa. Per a aquella ocasió tan especial, vam preparar un concert amb diversos temes de musicals, amb la col·laboració de professors del Conservatori, reconeguts jazzmen de la ciutat i alumnes del centre, que a la vegada eren fills de cantaires. 4:veus.cor col·labora habitualment amb entitats terrassenques i ha ofert concerts en diverses poblacions del nostre país.

L’any 2106, Miquel Garcia-Clapé va manifestar el seu desig de deixar la direcció de 4:veus.cor després de 16 anys d’una excel·lent i incansable tasca de lideratge. Des de setembre de 2016 a juny de 2017, POL PASTOR en va ser el director, amb la realització de dos programes: « Per Musicam Sacram » i « Cor de Cantautor« , i una col·laboració amb la Banda de Terrassa.  Al setembre de 2017, PEP FALCÓ se’n va fer càrrec. Dels dos darrers cursos destaquem:
– el concert « Va de cançons« , a la Seu d’Ègara, amb una selecció de madrigals i cançons catalanes
– la interpretació a Flix -amb l’Orfeó de Flix- del « Te Deum, de Mozart« , amb acompanyament d’orquestra de corda
– les col·laboracions amb els tallers de musicals i d’òpera del Conservatori: « Mar i Cel » i « La Flauta Màgica« , a l’Auditori Municipal de Terrassa.

La Mercè Pérez és la nostra directora.

VadecançonsCorCantautor2per-musicam